viernes, 9 de junio de 2017

Les cases flotants

La necessitat de buscar el contacte amb entorns naturals i la manca de sòl disponible han portat a conquerir l’aigua com a hàbitat permanent, com a jardí i, també, com a desafiament arquitectònic.
Aquestes són cases que es balancegen sobre els rius i els llacs. Existeixen des de fa dècades però ara les que eren propostes puntuals esdevenen tendència davant d’una demanda creixent de propietats singulars, tant per la seva ubicació com pel seu disseny.
Un exemple és la casa flotant de Steigereiland, un complex residencial d’edificis vidrats de tres plantes, la més baixa submergida, ideat pel projectista Marlies Rohmer a Ijburg, molt a prop d’Amsterdam.


·Casa flotant de Steigereiland·


Les cases estan fixades al fons o a un moll amb connexions flexibles per adaptar-se al moviment de les aigües. Això, a més, facilita que els habitatges es puguin canviar de lloc quan calgui, sense deixar cap empremta en el medi ambient.


·Estructura d'una casa flotant·


A partir d’aquí, tot és qüestió de creativitat: disseny, materials, llum, balcons i miradors, i cada vegada més dissenyadors participen en el desafiament de convertir l’aigua en part essencial de les seves obres.
La creativitat ha conquerit l’aigua per fer-ne un generós laboratori d’arquitectura i, per a alguns privilegiats, un hàbitat lluminós.

· Casa flotant a un llac ·


Comentari personal:  M'ha resultat dificil trobar un tema sobre l'arquitectura als llacs, però finalment aquest tema m'ha semblat interesant a tractar.


LINK DE L'INFORMACIÓ
LINK DE LES IMATGES:


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entrada Creativa

By: Eduard Casanovas Vázquez de nuriatorricogarcia@gmail.com